...
Реєструйся

ДСЗПД розглянула умови узгодження обробки персональних даних


ДСЗПД у листі № 10/3173-13 від 31.12.2013 року роз’яснила, що підпис громадян на підписному листі під зверненням про проведення громадських слухань може вважатися їх згодою на обробку персональних даних за умови дотримання наступних вимог законодавства про захист персональних даних:

  • Особам територіальної громади, які займаються збором відомостей про фізичних осіб – членів територіальної громади, необхідно інформувати цих осіб про мету збору та подальшої обробки їх персональних даних до моменту отримання згоди від них.
  • Під час збору персональних даних необхідно враховувати вимоги частини третьої статті 6 Закону, згідно з якою склад та зміст персональних даних мають бути відповідними, адекватними та ненадмірними стосовно визначеної мети їх обробки.
  • На виконання вимог частини другої статті 12 Закону у момент збору персональних даних повідомляти суб’єктів персональних даних про володільця персональних даних, склад та зміст зібраних персональних даних, їх права, визначені цим Законом, мету збору персональних даних та осіб, яким будуть передаватися їх персональні дані.
  • З огляду на норми пункту 10 та 11 частини другої статті 8 Закону варто враховувати можливість суб’єкта персональних даних при наданні згоди внести застереження стосовно обмеження права на обробку його персональних даних та відкликати згоду на обробку персональних даних.

У свою чергу, суб’єкти відносин, пов’язаних із персональними даними, зобов’язані не допускати розголошення у будь-який спосіб персональних даних, які їм було довірено або які стали відомі у зв’язку з виконанням своїх обов’язків. Таке зобов’язання чинне після припинення ними діяльності, пов’язаної з персональними даними, крім випадків, установлених законом.