...
Реєструйся

Дистанційне навчання та надомна робота — рекомендації Уряду


Дію карантину продовжено. Навчальним закладам рекомендовано організувати дистанційне навчання. Роботодавцям — надомну роботу для співробітників.

Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641» від 13 жовтня 2020 року № 956.

Згідно з постановою карантинні обмеження продовжено до 31 грудня 2020 року.

Усім школам рекомендовано проведення канікул з 15 по 30 жовтня, з подальшим переходом на дистанційне навчання. Іншим закладам освіти рекомендовано перейти на дистанційне навчання вже відсьогодні.

Роботодавцям запропоновано організувати позмінну роботу працівників, а за технічної можливості — також роботу в режимі реального часу через Інтернет із збереженням заробітної плати, дистанційну (надомну) роботу».

На всіх рівнях епідемічної небезпеки відтепер діє обмеження після 22-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

При проведенні масових заходів організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра, максимальна кількість осіб:

  • для «зеленого» рівня епідемічної небезпеки — не більше 50;

  • для «жовтого» рівня — 30;

  • для «помаранчевого» — 20 осіб.

Також вводиться заборона щодо відвідування глядачами спортивних заходів, окрім міжнародних змагань. Рішення про їх проведення буде прийматися в окремому порядку.

Органам місцевого самоврядування, згідно з постановою, рекомендовано забезпечити виділення додаткових транспортних засобів з метою зменшення скупчення осіб у громадському транспорті у години пікового навантаження.

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...