...
Реєструйся

Електронна система охорони здоров’я: нові функції для медичних сестер і братів


Медичні сестри та брати вдосконалюють навички роботи в електронній системі охорони здоров’я. Нові функціональні можливості системи для цієї категорії працівників з’явилися нещодавно — на центральному рівні було впроваджено відповідний функціонал.

Функціональний модуль для медичних братів і сестер дозволяє користувачам:

  • реєструватися в ЕСОЗ та отримувати відповідні права доступу;
  • знаходити зареєстрованого пацієнта в ЕСОЗ;
  • переглядати медичні дані пацієнта — рекомендації лікаря, імунізації тощо;
  • здійснювати пошук електронних медичних записів;
  • виконувати призначення за електронним направленням;
  • під час виконання призначень — реєструвати діагностичний звіт про обстеження, виконану процедуру, епізод і взаємодію щодо проведеного медичного втручання, імунізації.

Система постійно оновлюється і вдосконалюється, з’являються нові функції для користувачів. Так, наприклад, на сторінці лікаря з’явилася функція «шаблони» — це значно скорочує час на внесення даних до системи. Раніше всі дані по кожному прийому потрібно було вносити вручну.

Також медична сестра або брат на своїй сторінці можуть прочитати рекомендації лікаря, обробляти направлення та виконувати призначення за електронним направленням, які створює лікар. Усе працює швидко й суттєво зберігає час для комунікації лікаря з пацієнтом.

Команда впровадження продовжує працювати над розширенням функціональних можливостей для того, щоб медичні брати та сестри стали повноцінними учасниками ведення лікувального процесу в ЕСОЗ.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України

Авторський дистанційний курс підвищення кваліфікації кадровиків від Вікторії Ліпчанської. Вищий рівень

Матеріали до теми


У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...