...
Реєструйся

Фінансова підтримка ГО, які надаватимуть соцпослуги особам з інвалідністю


27 січня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Деякі питання надання фінансової підтримки громадським об’єднанням осіб з інвалідністю». Це допоможе спрямувати кошти державного бюджету на підтримку громадських об’єднань (далі — ГО), забезпечити прозорий механізм використання коштів і покращити надання соціальних послуг особам з інвалідністю.

Постанова встановлює вимоги й визначає критерії участі громадських об’єднань осіб з інвалідністю в конкурсі для визначення проєктів, на реалізацію яких надається фінансова підтримка.

Організатором конкурсу визначається Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю.

Рекомендуємо прочитати розділ «Право на працю осіб з інвалідністю» у «КАДРОВИК.UA. Спецвипуску» № 03 / 2022.

Одержати бюджетні кошти зможе ГО, яке надає особам з інвалідністю соціальні послуги, що відповідають затвердженим державним стандартам соціальних послуг. При цьому громадське об’єднання може надавати одну або декілька послуг одночасно.

«Повномасштабна війна поставила перед нами надзвичайні виклики, в тому числі економічні. Ми змушені практично всі видатки спрямовувати на оборону. На всі інші напрями маємо дуже економно підходити до витрат, оскільки вони здійснюються, в основному, за донорські кошти. Тому Мінсоцполітики запроваджує зміни, які дозволять оптимально використовувати наявні ресурси. Це стосується і фінансування діяльності громадських організацій коштом держави. Щоб вони мали можливість і далі функціонувати, залучаючи державні кошти, цей ресурс має бути спрямований виключно на найнеобхідніші сьогодні потреби людей — соціальні послуги», — зазначила Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Ухвалення єдиного Порядку використання коштів для надання фінансової підтримки ГО осіб з інвалідністю дозволить направляти бюджетні кошти на фінансову підтримку загальнодержавних проєктів, спрямованих на соціалізацію та інтеграцію осіб з інвалідністю.

Джерело: Міністерство соціальної політики України

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...