...
Реєструйся

ФССУ повідомляє про збільшення розміру щомісячних компенсацій за здійснення догляду за потерпілими


З 1 жовтня було збільшено мінімальний розмір витрат на здійснення медичного й стороннього догляду за потерпілими на виробництві, які в повному обсязі компенсує Фонд соціального страхування України (далі — ФССУ).

Виплати за цим напрямом збільшились у зв’язку зі зростанням із 1 жовтня 2022 року розміру мінімальної заробітної плати з 6500 грн до 6700 гривень.

ФССУ фінансує медико-соціальні послуги, щоб забезпечити людину, яка набула інвалідності, необхідною допомогою — від щоденних візитів медичного персоналу для проведення процедур до сторонньої допомоги в побутових справах, як-от приготування та приймання їжі. Ці виплати здійснюються для осіб з інвалідністю, яким МСЕК визначена відповідна потреба, щомісячно.

Тож із 1 жовтня для всіх потерпілих унаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, які потребують догляду чи допомоги в побутовому обслуговуванні, розмір компенсацій витрат від ФССУ на медико-соціальні послуги щомісяця становить:

  • спеціальний медичний догляд — сума витрат на місяць 6700 грн (розмір мінімальної заробітної плати);
  • постійний сторонній догляд — сума витрат на місяць 3350 грн (розмір половини мінімальної заробітної плати);
  • побутове обслуговування — сума витрат на місяць 1675 грн (розмір чверті мінімальної заробітної плати).

Раніше ці витрати становили 6500 грн, 3250 грн і 1625 грн відповідно.

Зазначені виплати здійснюються в наступному місяці за попередній, тож підвищені виплати потерпілі на виробництві отримають у листопаді 2022 року за жовтень 2022.

Вигідна ціна! Беріть участь у навчанні на мінікурсі «Допомога по тимчасовій непрацездатності: організація процесу отримання».

Джерело: Фонд соціального страхування України

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...