...
Реєструйся

ФССУ розповідає, як дізнатися номер е-лікарняного


Номер е-лікарняного — це унікальний номер, який має складну структуру й ніколи не повторюється. Він відрізняється від номера медичного висновку, на підставі якого автоматично створюється е-лікарняний.

Дізнатися номер е-лікарняного можна з повідомлення від Пенсійного фонду України (далі — ПФУ), яке надходить на мобільний номер застрахованої особи — SMS має надійти впродовж декількох хвилин після створення листка непрацездатності.

Номер складається з трьох частин і 19 або більше знаків, ураховуючи дефіси: ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х. Він генерується в такому форматі: 1) номер випадку непрацездатності – 2) порядковий номер листка непрацездатності – 3) номер його версії.

Як дізнатися номер е-лікарняного, якщо SMS від ПФУ не надійшло?

Інколи повідомлення з номером е-лікарняного може не надійти — це означає, що у вашому особистому кабінеті на вебпорталі ПФУ не вказано мобільний номер телефону або ви не надали дозвіл на отримання повідомлень.

У такому разі номер е-лікарняного можна дізнатися на порталі ПФУ, авторизувавшись у кабінеті.

Також номер е-лікарняного можна уточнити у вашого роботодавця — листки непрацездатності працівників доступні йому у власному кабінеті на порталі ПФУ.

Реєструйтеся на мінікурс «Допомога по тимчасовій непрацездатності: організація процесу отримання».

Джерело: Фонд соціального страхування України

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...