...
Реєструйся

Хто повинен фінансувати медогляд вчителів?


Міносвіти в листі № 1/12-7216 від 5 вересня 2013 року надало роз’яснення щодо фінансування проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників загальноосвітніх навчальних закладів.

Відповідно до законодавства, керівники та їх заступники, педагогічні працівники, медичний персонал, працівники харчоблоків, спеціалісти, що беруть участь у навчально-виховному процесі, технічний персонал навчальних закладів України, крім вищих навчальних закладів III – IV рівнів акредитації, учні та студенти перед проходженням виробничої практики на об’єктах, працівники яких підлягають обов’язковому профілактичному медичному огляду, проходять обов’язковий профілактичний медичний огляд.

Витрати закладів та установ охорони здоров’я, пов’язані з проведенням обов’язкових медичних оглядів працівників бюджетних установ та організацій, покриваються за рахунок коштів, передбачених кошторисом на утримання відповідного закладу та установи охорони здоров’я.

ля проведення обов’язкового періодичного медичного огляду працівників навчальних закладів складається за погодженням з відповідним головним державним санітарним лікарем список працівників, які повинні пройти цей огляд. Копія списку передається до закладу або установи охорони здоров’я, де проводитиметься цей огляд.

Враховуючи вищезазначене, проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів (у тому числі і лабораторних досліджень згідно з Наказом N 280) працівників загальноосвітніх навчальних закладів здійснюється за рахунок коштів, передбачених кошторисом на утримання закладу або установи охорони здоров’я, які визначені для проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів таких категорій громадян.