...
Реєструйся

У листопаді кияни можуть отримати додатковий вихідний


Київська міськдержадміністрація просить Кабмін зробити офіційним вихідним 6 листопада, день 70-ї річниці визволення столиці від нацистських загарбників.

«Ми запропонували Кабінету Міністрів прийняти рішення про вихідний день. Ми могли б прийняти своє рішення, але це було б рекомендацією, а Кабінет Міністрів має право прийняти постанову про вихідний день», – заявив Олександр Попов.

Як повідомляє міськдержадміністрація, безпосередньо 6 листопада у столиці за участю керівництва держави і міста відбудуться Ритуали Пам’яті з покладанням вінків та квітів до пам’ятника героям-танкістам, стели Перемоги, пам’ятника генералу армії М.Ватутіну, могили Невідомого солдата та запалення Вічного вогню у меморіальному комплексі «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років».
Для ветеранів війни та визволителів Києва у Національному палаці мистецтв «Україна» відбудеться урочистий концерт за участю зірок вітчизняної естради. Крім того, місто забезпечить транспортування гостей свята.

У рамках офіційних заходів з нагоди відзначення 70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників Хрещатиком пройде військово-історична хода та парад духових оркестрів. Урочиста зустріч керівництва міста з учасниками делегацій з областей України, міст-героїв України, Росії та Білорусі. Також за участю делегацій міст-героїв на Дніпровській набережній, біля Колони Магдебурзького, права відбудеться ритуал спуску вінків на води Дніпра.

Завершиться святковий день стилізованою концертною програмою на Майдані Незалежності зі святковим феєрверком.

Чиновник запевняє, що вихідний потрібен для проведення всіх заходів, запланованих на честь круглої дати.

За інформацією Корреспондент.net