...
Реєструйся

Хто зі шкільних вчителів буде проходити сертифікацію педагогів у 2024 році


Наказом Міністерства освіти і науки України від 01 грудня 2023 року № 1464 установлено, що в 2024 році здійснюється сертифікація педагогічних працівників таких категорій:

  • вчителів початкових класів;
  • вчителів математики, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти;
  • вчителів української мови і літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти;
  • вчителів навчальних предметів (інтегрованих курсів) громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство» (всесвітньої Історії, вступу до історії України та громадянської освіти, громадянської освіти, історії України, основ правознавства, курсів «Досліджуємо історію і суспільство», «Історія: Україна і світ», «Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти»).

Читайте також: Які обмеження на роботу за сумісництвом для освітян

 

Добровільна реєстрація для проходження сертифікації

Участь вчителів у сертифікації здійснюється за умови їх добровільної реєстрації. До участі у сертифікації допускаються вчителі, які надали під час реєстрації довідку із закладу освіти про їх належність до відповідної категорії.

Гранична кількість педагогічних працівників, які можуть зареєструватися для проходження сертифікації, становить для вчителів:

  • початкових класів — не більше ніж 1500 осіб;
  • української мови і літератури та математики — не більше ніж 1000 осіб кожної категорії;
  • навчальних предметів громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство» — не більше 500 осіб.

Читайте також: Мобілізованим педагогічним працівникам не зберігатимуть середній заробіток: прийнято Закон

Реєстрація учасників триватиме:

  • з 15 до 25 січня — у межах граничної кількості, визначеної для кожного регіону;
  • з 26 до 30 січня — у межах загальної граничної кількості, визначеної наказом для кожної категорії.

Учителі, які успішно пройдуть сертифікацію, отримуватимуть доплату в розмірі 20 % до посадового окладу протягом строку дії сертифіката — трьох років.

Читайте також: Як переглянуть посадові оклади для чиновників, на яких не поширюється Закон про держслужбу

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Передплата

Матеріали до теми


Рада проголосувала за Закон про страховий стаж осіб, які працювали за кордоном
Верховна Рада України 25 квітня 2024 року прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання ...