...
Реєструйся

Інформацію про членство в профспілках не включатимуть до реєстру застрахованих осіб: законопроєкт № 10104


У Верховній Раді України 03 жовтня 2023 року зареєстровано проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (щодо скасування вимоги включення до реєстру застрахованих осіб інформації про членство в профспілках) (№ 10104).

Законопроєктом пропонується скасувати у Законі України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» положення щодо обов’язку страхувальника надавати до реєстру застрахованих осіб відомості щодо належності або неналежності осіб, які працюють, у тому числі підприємців, або забезпечують себе роботою самостійно, до професійних спілок.

Читайте також: Збільшили мінімальний розмір допомоги по безробіттю

У пояснювальній записці зазначено, що виключення із закону зазначених положень унеможливить порушення прав профспілок та забезпечить дотримання Україною міжнародних зобов’язань.

 

Читайте також: Соціальний супровід військових та їх родин: Уряд підтримав пілотний проєкт

Джерело: журнал «КАДРОВИК.UA»

Кадрова система «КАДРИ.UA»

Карина Снісар
Карина Снісар
експерт проєктів «КАДРОВИК.UA», головний редактор системи «КАДРИ.UA»

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...