...
Реєструйся

Іноземці-військовослужбовці отримуватимуть одноразову допомогу у випадку інвалідності


Верховна Рада схвалила зміни до ст. 214 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо удосконалення окремих питань виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності іноземців або осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України. Про це йдеться на сайті Ради.

Закон передбачає, що на іноземців та осіб без громадянства, які на законних підставах проходять військову службу у Збройних Силах України за контрактом, поширюються умови та порядок виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності, передбачені для військовослужбовців – громадян України та членів їх сімей».

«Внесення змін обумовлено необхідністю усунення диспропорції, що виникла в чинному законодавстві щодо соціальних виплат військовослужбовцям Збройних Сил України в залежності від наявності громадянства України», – зазначено у повідомленні.

Проект Закону зареєстровано за №6689.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...