...
Реєструйся

Іспанські роботодавці тепер звітуватимуть про відпрацьований співробітниками час


Іспанським підприємцям тепер доведеться щодня звітувати про робочий час, щоб працівники випадково не перепрацювали безкоштовно. Ситуацію будуть моніторити профспілки.

Іспанські підприємства зобов’язані будуть щодня реєструвати час, який відпрацював кожен працівник компанії. Таке рішення було ухвалене Національним судом Іспанії.

Судовий орган уважає, що реєстрація відпрацьованого часу дозволить налагодити точний облік наднормових годин, які працівнику оплатять за спеціальною тарифною сіткою. Крім того, подібна реєстрація «зніме всі питання щодо того, чи працював співробітник додаткові години за наказом керівництва або робив це за власною ініціативою». У останньому випадку додаткові години до категорії наднормових входити не будуть і не оплачуватимуться теж.

Згідно з ухвалою суду профспілкові синдикати країни тепер мають право щомісячно затребувати інформацію від підприємств про кількість відпрацьованих найманими працівниками наднормових годин.

«Відмова підприємств складати щоденну відомість за відпрацьованим часом розцінюється як бажання керівництва залишити найнятих працівників без можливості захищати свої права», — підкреслюють профспілки.

Джерело: Закон і бізнес