...
Реєструйся

Кабмін прийняв зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби


Кабінет Міністрів України прийняв зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби.

За словами міністра КМУ Олега Немчінова, за чинним Порядком кандидати на посади державної служби мають право протягом шести місяців використовувати результати тестування затвердженим Постановою КМУ від 25 березня 2016 року № 246. Але у зв’язку із зупиненням дії положень Закону «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII в частині проведення конкурсів на посади державної служби суттєво скоротився період, протягом якого учасники конкурсу можуть скористатися такими результатами.

Прийняття змін дозволить кандидатам скористатися результатами тестування, не враховуючи строк, на який було призупинено процедуру проведения конкурсів на посади державної служби.

Нагадаємо, що 18 квітня 2020 року набув чинності Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 13 квітня 2020 року № 553-IX, яким тимчасово призупинені норми Закону «Про державну службу”» в частині конкурсного добору на посади державної служби. Натомість введена процедура тимчасового добору на посади державної служби шляхом укладання строкового контракту. Дана процедура діє впродовж карантину і 30 днів по його закінченні, вона відрізняється від традиційного конкурсу на зайняття посад державної служби.

У першу чергу, не відбуваються класичні етапи оцінювання кандидатів, їх компетентностей. Також не відбувається традиційних тестувань, виконання ситуативних завдань. Натомість збережено елемент співбесіди. За результатами проведених співбесід суб’єкт призначення або керівник державної служби державного органу визначається щодо укладання з таким претендентом строкового контракту на відповідну посаду державної служби. Така особа в статусі державного службовця повноцінно виконує функції на час дії контракту, але не більше чотирьох місяців після його відміни.