...
Реєструйся

Кабмін знову змінив порядок перевірок Держпраці — що поклали «під ялинку» роботодавцям


Із 31 грудня 2019 року діє оновлений Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю. Зміни привнесла постанова КМУ «Про внесення змін до Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю» від 4 грудня 2019 року № 1132.

З нього зник такий вид перевірок як невиїзні інспектування. Натоміть прописали, що держконтроль за додержанням законодавства про працю здійснюють у формі інспекційних відвідувань, що проводяться інспекторами праці Держпраці та її територіальних органів.

Держпраці оприлюднює інформацію про видані службові посвідчення інспекторів праці. Ті з них, щодо яких не оприлюднена інформація, вважають недійсними. Перед реєстрацією інспекційного відвідування роботодавця, щодо якого протягом попередніх шести календарних місяців здійснювали інспекційні відвідування, керівник органу контролю (інша уповноважена ним посадова особа) вивчає питання про доцільність його проведення.

В оновленому Порядку відсутня норма, за якою у разі виконання припису в установлений у ньому строк заходи до притягнення об’єкта відвідування до відповідальності не вживають.