...
Реєструйся

Кадрова звітність без помилок


Нагадуємо, 7 вересня — останній день подання звіту з праці за серпень 2018 року (форма № 1-ПВ (місячна), затверджена наказ Державної служби статистики України від 10 червня 2016 року № 90).

Респондентам при заповненні форми державного статистичного спостереження № 1- ПВ (місячна) «Звіт з праці» слід використовувати Інструкцію щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (місячна) «Звіт з праці», затверджену наказом Державного комітету статистики України від 26 жовтня 2009 року № 403.

Згідно зі статтею 20 Закону України «Про державну статистику» від 17 вересня 1992 року № 2614-XII встановлено адміністративну відповідальність за порушення законодавства про державну статистику (ст. 186 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Згідно з цією нормою неподання органам державної статистики даних для проведення державних статистичних спостережень або подання їх недостовірними, не в повному обсязі, не за формою, передбаченою звітно-статистичною документацією, або із запізненням; незабезпечення належного стану первинного обліку спричиняють за собою накладення на посадових осіб підприємства та громадян — суб’єктів підприємницької діяльності штрафу в розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (далі — НМДГ) (170–255 грн), а повторне порушення — від 15 до 25 НМДГ (255–425 грн).

Джерело: Редакція журналу “КАДРОВИК.UA”

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...