...
Реєструйся

Щодо застосування законодавства з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування


Державна служба України з питань праці (далі — Держпраці) надала роз’яснення у листі Державної служби України з питань праці від 14 березня 2018 pоку № 1953/3/4.1- ДП-18 щодо державної служби і служби в органах місцевого самоврядування. Держпраці відповідно до Положення про Державну службу України з питань праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 року № 96, є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

Відповідно до частини третьої статті 64 Господарського кодексу України власник або уповноважений ним орган самостійно визначає організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис.

Наказом Міністерства соціальної політики України «Про затвердження форм документів, що складаються при здійсненні заходів державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення, зайнятість та працевлаштування інвалідів» від 18 серпня 2017 року № 1338 (далі — Наказ) затверджена у тому числі форма акта інспекційного відвідування (невиїзного інспектування) юридичної особи (фізичної особи), яка використовує найману працю.

У вказаній формі акта визначено перелік питань для контролю за додержанням законодавства про працю та відсутні посилання щодо контролю відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16 липня 1999 року № 996-XIV.

Стосовно виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи» від 26 січня 2011 року № 59 та постанови Кабінету Міністрів України «Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій» від 12 березня 2005 року № 179, то Держпраці повідомляє таке: відповідно до підпункту 8 пункту 4 Положення про Національне агентство України з питань державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 року № 500, Національне агентство України з питань державної служби відповідно до покладених завдань надає роз’яснення щодо застосування законодавства з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування.

Джерело: ligazakon.net

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Діють інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою
Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила Інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Відповідне рішення від 22 ...