...
Реєструйся

Кеш-підтримка евакуйованим із Донеччини


У межах обов’язкової евакуації українці отримують кеш-підтримку від Уряду. Про це розповіла Віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук під час включення до прямого ефіру на телеканалі «Інтер».

«Люди, які виїжджають у рамках обов’язкової евакуації з Донеччини, отримують кеш-підтримку від Уряду в сумі 2200 грн на людину, незалежно від віку та кількості членів родини. Ці гроші надаються одразу по прибуттю. Також Уряд гарантує виплату допомоги ВПО на проживання: щомісяця 2 тис. грн для дорослих та 3 тис. грн для дітей чи осіб з інвалідністю. Долучаються й міжнародні гуманітарні організації зі своїми благодійними програмами допомоги», — розповіла посадовиця.

Вона нагадала, що прихисток евакуйованим із Донеччини забезпечують опорні регіони, які чекають на переселенців протягом декількох місяців.

Зокрема, Кіровоградщина: вона вже прийняла понад 30 тисяч ВПО. На черзі — Полтавщина. У цьому регіоні також розгорнуті місця компактного проживання для переселенців.

Вигідна ціна! Замовляйте комплект «КАДРОВИК.UA. Спецвипуски» (2022 рік, електронна версія).

Джерело: фейсбук-сторінка Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Матеріали до теми


Бронювання працівників: роз’яснення юриста
Попри те що захист держави — це конституційний обов’язок громадян України, законодавець передбачив для певної категорії громадян можливість не виконувати ...
Про строки виплати одноразової допомоги в разі настання нещасного випадку на виробництві
Одноразова допомога потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві виплачується в місячний строк з дня визначення медико-соціальною експертною комісією (МСЕК) стійкої ...