...
Реєструйся

Оприлюднено постанову щодо порядку відновлення виплати пенсій


На Урядовому порталі оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України від 14 жовтня 2022 року № 1170 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2022 року № 162».

Нормативним актом визначено порядок відновлення виплати пенсій, які було припинено в період із 1 серпня 2022 року у зв’язку з тривалою невиплатою, пенсіонерам Запорізької, Донецької, Луганської, Миколаївської, Харківської або Херсонської областей. Передбачено, що в разі отримання від АТ «Укрпошта» повідомлення про відновлення технічної можливості здійснювати виплату пенсій у деокупованих населених пунктах Пенсійний фонд України без звернень пенсіонерів відновлює такі пенсії та забезпечує виготовлення відомостей на їхню виплату.

Відновлені пенсії одержувачі зможуть отримати через АТ «Укрпошта» особисто за місцем фактичного проживання. У разі неотримання таких пенсій протягом двох виплатних періодів пенсії переказуватимуть до АТ «Ощадбанк» на рахунки, відкриті за зверненнями органів Пенсійного фонду України.

Джерело: фейсбук-сторінка Пенсійного фонду України

Посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей»

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...