...
Реєструйся

Коли затвердять механізм гарантування виплат зарплати працівникам підприємств-банкрутів?


Розроблений Міністерством соціальної політики України механізм гарантування виплат зарплати працівникам підприємств буде законодавчо затверджений одночасно із механізмом недопущення фіктивного банкрутства. Таким чином, посилиться соціальний захист працівників підприємств, на яких не виплачуються зарплати через визнання їх банкрутом.

Прийматися дане рішення буде тільки разом з новим механізмом недопущення фіктивного банкрутства, щоб виключити будь-які махінації, зазначили в Міністерстві. Для цього проводяться додаткові консультації з Міністерством юстиції, щоб передбачити всі можливі нюанси з приводу банкрутства

Законопроект щодо фінансової компенсації працівникам підприємств-банкрутів є результатом роботи над одним із ключових завдань соціального блоку Уряду — погашення заборгованості із заробітної плати. У 2013 році борг скоротився майже на 10% — до 808,1 млн. грн. Як зазначають в Міністерстві, на економічно активних підприємствах питання невиплати зарплати вирішується швидко завдяки діям Державної інспекції України з питань праці, але складність відновлення виплат на підприємствах-банкрутах може зберігатися тривалий час.

Інфобюлетень КМУ