...
Реєструйся

Коли має подаватися антикорупційна декларація


Рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 29 грудня 2018 року № 3225 вносить зміни до Роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» (далі — Рішення).

Звільнення особи за переведенням або у разі, якщо особа стала переможцем конкурсу, через це звільнилася з роботи в одному органі і прийнята на роботу в інший орган наступного робочого дня, не вважається припиненням діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування. Наприклад, особа звільнена з 5 червня 2018 року, а наказом від 6 червня 2018 року її призначено на посаду в іншому органі. При цьому робота в обох органах має бути пов’язана з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Нагадаємо: антикорупційна декларація суб’єкта декларування, який припиняє діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подається не пізніше дня такого припинення. Якщо припинення зазначених функцій відбулося з ініціативи роботодавця, декларація подається не пізніше 20 робочих днів з дня, коли суб’єкт декларування дізнався чи повинен був дізнатися про таке припинення.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації