...
Реєструйся

Комісія Управління Держпраці планово перевіряє агропідприємства Тернопільщини


Комісія Управління Держпраці здійснила планову перевірку сільськогосподарського підприємства, яке розташоване у селі Великі Дедеркали Кременецького району Тернопільської області.

Під час заходу контролю перевірявся стан дотримання суб’єктом господарювання,  яке вирощує зернові культури, вимог законодавства у сферах промислової безпеки, охорони та гігієни праці.

Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 383 були затверджені «Критерії за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства у сферах охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, праці, зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю, здійснення державного гірничого нагляду Державною службою з питань праці».

На місцевому сільгосппідприємстві фахівці Управління Держпраці особливу увагу приділяють перевірці стану організації робочих місць працівників, проведенню атестації робочих місць за умовами праці, виконанню робіт підвищеної небезпеки, правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, які безпосередньо використовуються на підприємстві.

У рамках перевірки також зосереджено увагу на ризиках та небезпеках, які виникають на робочих місцях, проаналізовано основні причини настання нещасних випадків у агропромисловому секторі та запропоновано перелік заходів задля попередження травмувань працівників.

Джерело: за матеріалами Управління Держпраці у Тернопільській області

Матеріали до теми


Спостерігається великий відсоток професійного вигорання серед медичних працівників
Професійне вигорання — це стан психічного та фізичного виснаження, який виникає внаслідок тривалого стресу, перевантаження та невдоволеності на роботі. Це ...
Охорона праці: роботодавець зобов’язаний вживати заходи для полегшення умов праці працівників
Ким встановлюється діагноз гострого професійного захворювання (інтоксикації)? Діагноз гострого професійного захворювання (інтоксикації) встановлюється лікарем закладу охорони здоров’я, до якого звернувся ...