...
Реєструйся

Перелік документів, які необхідно подати власнику технологічного транспортного засобу (ТТЗ) територіальному органу Держпраці для зняття ТТЗ з обліку у зв’язку з відчуженням


Процедуру відомчої реєстрації (далі — реєстрація) та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування, визначає Порядок відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 06 січня 2010 року № 8 (далі — Порядок).

Відповідно до пункту 3 Порядку реєстрація, перереєстрація, тимчасова реєстрація, взяття на облік та зняття з нього технологічного транспортного засобу здійснюється територіальними органами Держпраці через центри надання адміністративних послуг.

Згідно з пунктом 32 Порядку зняття технологічного транспортного засобу з обліку у зв’язку з його відчуженням здійснюється тільки після технічного огляду транспортного засобу з метою звірки відповідності агрегатів, що мають ідентифікаційні номери, обліковим даним. У цьому разі під час зняття з обліку технологічного транспортного засобу у свідоцтві про реєстрацію ставиться штамп «Знято з обліку» та зазначається дата зняття з обліку.

Відповідно до пункту 34 Порядку зняття технологічного транспортного засобу з обліку здійснюється на підставі письмової заяви власника, до якої додаються:

  • свідоцтво про реєстрацію технологічного транспортного засобу;
  • акт технічного огляду технологічного транспортного засобу або акт на списання основних засобів, заява — для фізичних осіб;
  • акт ліквідації основних засобів.

Дії у разі втрати свідоцтва

У разі втрати свідоцтва про реєстрацію на технологічні транспортні засоби, які непридатні до подальшого використання та вибраковуються (списуються), власник подає до територіального органу Держпраці посвідчені в установленому порядку документи, що підтверджують факт їх втрати.

Варто знати, що зняття технологічного транспортного засобу з обліку у зв’язку з його відчуженням здійснюється на підставі письмової заяви власника, до якої додаються свідоцтво про реєстрацію технологічного транспортного засобу та акт технічного огляду технологічного транспортного засобу.

Джерело: за матеріалами Управління Держпраці у Потлавській області

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...