...
Реєструйся

Кому підвищать зарплату в 2014 році


За оцінками експертів, у 2014 році збережеться тенденція до вибіркового підвищення зарплати для тих, хто показує хороші результати або важливий для компанії. Якщо в 2013 тотальне підвищення зарплат відбулося в 22% українських компаній, то в нинішньому році на це можуть розраховувати тільки 10% роботодавців. Утім, скорочень зарплат, на думку роботодавців, не передбачається — їх побоюються тільки 2% опитаних.

Найбільш песимістичними можна назвати тих, хто працює в В2С сфері, банківському секторі, на ринку будівництва та нерухомості. Саме тут найвищий відсоток тих, хто не зможе підвищувати зарплату (20-25%). А ось найбільш оптимістичні в фармацевтичних та IT-компаніях — тут найвищий відсоток тих, хто обіцяє зростання у тій чи іншій формі.

Прогнози загалом по професійній сфері, в якій працює компанія, респондентам робити ще складніше. Чверть опитаних (25%) не готові сказати, як буде розвиватися галузь у наступному році. Але й скорочення зарплат прогнозують нечасто — тільки 6% опитаних (найчастіше респонденти із В2С сфери, автопромисловості й будівельного сектора). Натомість п’ята частина респондентів (21%) кажуть про те, що в їхній галузі зарплати залишаться без перегляду. Найчастіше про це зазначають у промислових компаніях, В2В і В2С компаніях. Прогнозоване зростання, як і в 2013, загалом не перевищує 10-15%.

Дані були отримані в результаті опитування HR-директорів українських компаній, ТОП-менеджерів та власників бізнесів, проведеного в липні-серпні 2013 року. В опитуванні брали участь 600 респондентів із різних регіонів України.

hh.ua