...
Реєструйся

Викладачі, які не виконують навчальне навантаження, не мають права на надбавку за престижність праці


У листі № 2892/20/24/02/4360-13 Державна інспекція України з питань праці нагадала, що надбавка у розмірі 20 відсотків посадового окладу встановлюється педагогічним працівникам на весь обсяг навчального навантаження.

Відповідно до наказу Міністерства освіти України від 02.06.93 № 161 робочий час викладача визначається обсягом його навчальних, методичних, наукових і організаційних обов’язків у поточному навчальному році, відображених в індивідуальному робочому плані.

Навчальне навантаження викладача визначається обсягом навчальних занять, доручених для проведення конкретному викладачеві, виражених в облікових (академічних) годинах.

Тривалість робочого часу викладача з повним обсягом обов’язків становить не більше 1548 годин на навчати ний рік при середньотижневій тривалості 36 годин. Види навчальних занять, що входять в обов’язковий обсяг навчального навантаження викладача відповідно до його посади, встановлюються кафедрою (предметною або цикловою комісією).

Виходячи з викладеного, Держпраці вважає, працівники, якими не виконується навчальне навантаження, не мають право на надбавку за престижність праці.