...
Реєструйся

Консультації експертів системи «КАДРОВИК-онлайн»


Шановні колеги!

Редакція Єдиної електронної системи «КАДРОВИК-онлайн» з радістю допоможе вам вирішити непрості робочі ситуації.

Надсилайте свої запитання експертам системи і отримуйте обґрунтовані відповіді.

Кількість звернень упродовж терміну передплати не обмежена!


300 грн на місяць
• Ми проти формальностей та узагальнень, і вважаємо, що тільки індивідуальний підхід до кожного користувача — запорука успішної співпраці.

• Ми не встановлюємо рівнів доступу і не ділимо передплатників на класи. Кожен клієнт «КАДРОВИК-онлайн» може користуватися системою без обмежень.

Придбати доступ до «КАДРОВИК-онлайн»

Кілька актуальних відповідей на запитання, які вже доступні в системі

Працівник прийнятий на військову службу за контрактом. Як бути в такому випадку підприємству? Працівник має бути звільнений за ч. 3 ст. 36 КЗпП?
У п. 3 ст. 36 КЗпП чітко вказано, що підставами припинення трудового договору є призов або вступ працівника чи власника — фізичної особи на військову службу, направлення на альтернативну (невійськову) службу, крім випадків, коли…

Працівників цікавлять питання додержання законодавства про працю при наданні щорічної відпустки, а саме чи обов’язково перший день відпустки має припадати на робочий день?
Законодавчих обмежень щодо надання працівнику щорічної відпустки починаючи з вихідного дня

Які підтвердні документи потрібні для звільнення працівника протягом випробувального терміну з ініціативи працедавця згідно зі ст. 28 КЗпП України? Чи достатньо письмово попередити працівника про це за три дні?
Аби уникнути спірних питань щодо звільнення, роботодавець має належно оформити документи, які підтверджують невідповідність працівника посаді. Втім, у законодавстві не визначено, які саме це мають бути документи. Радимо самостійно розробити для свого підприємства форми документів для внутрішнього користування, які б показували, чи пройшов випробування новий працівник. Це, наприклад, може бути…

Працівникові встановлено інвалідність. За висновком МСЕК, він може виконувати роботу, перебуваючи вдома. Посада працівника — сторож. Працівник просить звільнити його. Як треба вчинити: звільнити працівника за власним бажанням чи за станом здоров’я згідно з частиною 1 ст. 38 КЗпП України?
Якщо працівник подав заяву з проханням звільнити його з роботи за власним бажанням у зв’язку з неможливістю проживання у цій місцевості за станом здоров’я, і це підтверджено медичним висновком, то роботодавець, відповідно до…

Чи можна одним наказом прийняти на роботу кількох працівників?
Згідно з п. 95 Інструкції, накази (розпорядження) з кадрових питань (особового складу) оформляються у вигляді індивідуальних і зведених.В індивідуальних наказах (розпорядженнях) міститься інформація про одного працівника (співробітника), у зведених… 

Придбати доступ до «КАДРОВИК-онлайн»