...
Реєструйся

Критерії визначення критично важливих підприємств для бронювання працівників — наказ Міненерго


Міністерство енергетики України наказом від 24 лютого 2023 року № 68 (далі — Наказ № 68) встановило критерії для визначення підприємств, установ і організацій такими, що мають важливе значення для національної економіки (набере чинності з дня його опублікування), а саме:

  • підприємства, які на правах власності, оренди або на інших законних підставах здійснюють управління об’єктом критичної інфраструктури паливно-енергетичного сектору критичної інфраструктури відповідно до законодавства України та відповідають за його функціонування;
  • підприємства, що належать до сфери управління Міністерства енергетики України або Міністерство енергетики України здійснює функції з управління корпоративними правами, що належать державі у їхніх статутних капіталах, чи здійснює контроль за їхньою діяльністю.
  • Підприємство може бути визначено таким, що має важливе значення для національної економіки, у разі відповідності одному з критеріїв, зазначених у абзацах другому та третьому пункту 1 Наказу № 68.

Курс «Військовий облік на підприємстві: документація та взаємодія»
Початок навчання: 20 березня 2023 • Формат: відеоуроки

Наказ № 68 видано, зокрема, відповідно до:

  • Закону України від 21 жовтня 1993 року № 3543-XII “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”;
  • Постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року N 76 “Деякі питання реалізації положень Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час”.

Джерело: «КАДРОВИК.UA»

Вебінар «Бронювання працівників у запитаннях і відповідях»

Матеріали до теми


Фахівці сфери соціального захисту населення зможуть долучитися до кадрового резерву для роботи на ДОТ
Уряд ухвалив постанову «Про затвердження Порядку формування кадрового резерву працівників сфери соціального захисту населення для роботи на деокупованих територіях України». ...