...
Реєструйся

Кваліфікаційні вимоги до працівників пропонують посилити


Міносвіти повторно опублікувало на сайті для громадського обговорення проект змін до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Національної рамки кваліфікацій» від 23 листопада 2011 року № 1341.

Нагадаємо, що Національна рамка кваліфікацій (НРК) — це системний і структурований за компетентностями опис кваліфікаційних рівнів.. Її використання сприяє ефективній взаємодії сфери освіти і ринку праці. За сукупністю компетенцій, які відповідають певному рівню НРК, визначається відповідний рівень освіти.

Мета проекту — приведення НКР у відповідність до Закону «Про освіту» від 5 вересня 2017 року № 2145-VIII, а також до європейських норм. Документом пропонується встановити новий кваліфікаційний рівень, що характеризує здатність самостійно виконувати складні спеціалізовані виробничі або навчальні завдання в окремій сфері професійної діяльності або в процесі навчання. Також встановлюється вимога нести відповідальність за результати своєї діяльності і контролювати інших осіб в певних ситуаціях.

Зауваження та пропозиції до проекту можна надати до 13 грудня 2018 року.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації