...
Реєструйся

Мінекономіки пропонує мораторій на перевірки новостворених малих підприємств


Мінекономіки ініціює перегляд норм Закону України «Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності» від 23.02.2012 р. № 4448-VI.

Для цього представили законопроект, який викладе вказаний Закон у новій редакції. Його мета:

– зберегти обмеження перевірок суб’єктів мікро- та малого підприємництва, які застосовують спрощену систему;

– запровадити обмеження перевірок суб’єктів мікро- та малого підприємництва, строк господарської діяльності яких не перевищує трьох років, які не застосовують спрощену систему.

Тому щодо суб’єктів мікропідприємництва та малого підприємництва, які не відносяться до суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену системи оподаткування, пропонують заборонити органам держнагляду (контролю) проводити планові перевірки на три роки з моменту їх держреєстрації. Виключення – перевірки за додержанням санітарного законодавства, законодавства про працю, зайнятість (у т. ч. зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю), про рекламу щодо реклами про вакансії (прийом на роботу), надання соціальних послуг та перевірок ПФУ.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT.

Замовити Журнал реєстрації перевірок