...
Реєструйся

Міністр МВС пояснив, як нараховуватимуть підвищені пенсії пенсіонерам системи МВС


Міністр внутрішніх справ заявив, що з 1 січня 2018 року всі категорії пенсіонерів органів системи МВС отримають підвищену пенсію. Зокрема, це військовслужбовці та працівники Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції, повідомляється на сайті МВС.  

Відповідне рішення закріплене в постанові Кабінету Міністрів від 30 серпня 2017 р. № 704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб».

«Останнім часом питання пенсійного забезпечення людей в погонах стало улюбленою темою для спекуляції і політичних ігор. Я думаю, що на цьому варто поставити крапку і закрити цю тему. Після тривалої дискусії, яка велася практично рік і дуже активно останній місяць, Прем’єр-міністр прийняв рішення щодо пенсій для військовослужбовців та працівників Міністерства внутрішніх справ. Йдеться про дві фундаментальні речі, які нам вдалося закріпити. Перше – всім категоріям пенсіонерів органів системи МВС підвищена пенсія буде нарахована з 1 січня 2018 року. Тобто сьогодні рішення прийнято, із завтрашнього дня почнуться нарахування», – сказав Міністр внутрішніх справ.

Арсен Аваков пояснив, що для особового складу, який зараз перебуває на службі, будуть нараховуватися підвищені пенсії.

«За новим законом для людей, які зараз перебувають на службі в системі МВС, буде нараховуватися підвищена пенсія. В подальшому будь-яка індексація заробітної плати діючих офіцерів НГУ та НПУ, ДСНС, ДПСУ буде прив’язана до пенсій», – сказав Міністр.

Державний секретар МВС Олексій Тахтай пояснив, що з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2019 року всі категорії пенсіонерів МВС щомісяця будуть отримувати пенсійні виплати у новому перерахованому розмірі плюс доплата за 2016 рік.

«Щодо перерахунку пенсії відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”, а саме: військовослужбовцям ДПСУ, НГУ, особам рядового та начальницького складу ДСНС. Перерахунок проводиться з 1 січня 2018 року. Пенсії визначатимуться за рахунок  – посадового окладу, спеціального звання та надбавки за вислугу років, що визначено станом на 1 березня 2018 року, відповідно до постанови Кабінету міністрів від 30. 08.2017 року. Виплата пенсій буде проводитися наступним чином  – з 1 січня 2018 року старий розмір пенсії буде плюсуватися з 50% від суми підвищення. З 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року старий розмір пенсії та 75% від суми підвищення.  З 1 січня 2020 року повноцінно новий перерахований розмір пенсій», – сказав Олексій Тахтай.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...