...
Реєструйся

Міністр соціальної політики України представила стратегію зростання пенсій


«Індексація пенсій буде! А разом з нею — і нова стратегія зростання пенсій, яку урядова команда та депутатський корпус розробили за дорученням Президента Володимира Зеленського! Ініціатива полягає в планомірному підвищенні виплат — уже до 2023-го року розмір середньої пенсії зросте на 1200 грн!», — розповіла про поетапне зростання виплат для українських пенсіонерів очільниця відомства Юлія Соколовська.

За словами міністра, підвищення здійснюватиметься у декілька етапів. «Спочатку найстарші люди віком від 80 років. З урахуванням індексації уже в цьому році їхні пенсії у середньому зростуть на 700 грн/місяць. Далі — від 78, ще через рік — від 75 років  тощо».

Як підкреслила Юлія Соколовська, в Уряду є чітка стратегія розвитку пенсійної системи, в результаті якої пенсія щороку зростатиме для всіх.

За словами Міністра, зростання пенсій відбуватиметься зокрема за рахунок індексації: «Це плановий і закладений у бюджеті перерахунок! Наш Уряд запланував це на вересень. У середньому та за рахунок індексації розмір пенсії зросте на 216 грн/місяць в 2020 році».

«Крім того, якщо Парламент підтримає законопроект Мінсоцполітики № 2494, то уже починаючи з цього місяця одинокі пенсіонери старше 80 років будуть отримувати ще одну допомогу — на догляд! Таким чином, ми збільшимо виплати для ще 100 тис. наших пенсіонерів, які додатково щомісячно отримуватимуть по 670 грн!», — додала Юлія Соколовська.

Матеріали до теми


Особа, якій не вистачає до страхового стажу декількох місяців, може його «докупити»
Особа, якій не вистачає до страхового стажу декількох місяців, може укласти договір про добровільну участь, яким передбачена одноразова сплата єдиного ...