...
Реєструйся

Міністр соцполітики розповів, коли можливе підняття пенсійного віку


Необхідності в підвищенні пенсійного віку в Україні в найближчі 10 років не буде. Про це заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева, пише Укрінформ.

«Ось коли ми витягнемо людей з «тіні» по максимуму – так, щоб хоча б відсотків 90-95 працювали легально, тоді скажемо: «Стоп! Більше резервів немає». Ми порахували, що в найближчі десять років не буде необхідності в підвищенні пенсійного віку. Через 10 років така проблема теоретично може виникнути – подивимося», – наголосив він.

Зазначимо, раніше Рева заявляв, що Міжнародний валютний фонд запропонував підвищити пенсійний вік українцям для вирішення проблеми дефіциту Пенсійного фонду України, намагаючись керуватися тими самими методами, які він використовує і в інших державах.

При цьому міністр наголосив, що українська сторона під час обговорення цього питання вказала на неправильність цього шляху для України і запропонувала варіант вирішення проблеми через проведення пенсійної реформи, без збільшення пенсійного віку для громадян.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Соціальна відповідальність роботодавця охоплює за певних умов і пенсійне забезпечення колишніх працівників
Соціальна відповідальність роботодавця (його правонаступника) охоплює не лише економічні обов’язки перед працівниками, а й містить соціальну й етичну складову, що ...
У зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму разом зі щорічною індексацією буде здійснено перерахунок пенсій
Відповідно до пункту 8 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» з 1 березня 2024 року ...