...
Реєструйся

Мінсоцполітики розповіло про проблеми в бюджетній та соціальній сферах


У зв’язку із встановленням на законодавчому рівні з 1 грудня 2013 року нового розміру мінімальної зарплати та з метою недопущення збільшення грошового розриву між посадовим окладом працівника 1-го тарифного розряду ЄТС та мінімальною зарплатою був підготовлений відповідний проект постанови КМУ, зазначило Мінсоцполітики у листі № 101/0/10-14/13 від 11 січня 2014 року.

Разом з тим, за повідомленням Мінфіну, реалізація проекту постанови потребуватиме додаткових видатків з бюджету близько 1 млрд. грн. щомісячно, для фінансування яких відсутні необхідні кошти.

До прийняття відповідного рішення Кабінету Міністрів України посадові оклади працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери з 1 грудня 2013 року установлюються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.03.2013 р. N 197 «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (виходячи з посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду Єдиної тарифної сітки — 852 грн.) з урахуванням норм статті 3 Закону України «Про оплату праці».

Термін запровадження Закону України «Про державну службу», яким встановлюються нові підходи в оплаті праці державних службовців, перенесено на 1 січня 2015 року. Питання підвищення заробітної плати державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування у 2014 році буде розглядатись виходячи з фінансових можливостей бюджету.

Мінсоцполітики розробило проект постанови КМУ «Про вдосконалення умов оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», яким, зокрема, передбачається віднести окремі посади працівників освіти, охорони здоров’я, працівників соціальної сфери та деяких інших галузей бюджетної сфери до більш високих тарифних розрядів ЄТС. Це дозволить наблизитись до відповідності фактичному рівню складності виконуваних ними робіт, а також кваліфікаційних вимог до відповідних посад, які вони обіймають.