...
Реєструйся

Парламент узаконить видачу пенсійного посвідчення


Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів підтримує проект закону про внесення зміни до статті 44 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо видачі пенсійного посвідчення.

На засіданні зазначалося, що законопроектом № 3743 з метою забезпечення реалізації Закону «Про адміністративні послуги», відповідно до норм якого основні вимоги до регулювання надання адміністративних послуг мають встановлюватися виключно законами, пропонується внести зміни до статті 44 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», якими передбачити, що особам, яким призначено пенсію, органи Пенсійного фонду видають пенсійні посвідчення. Видача пенсійного посвідчення здійснюється безоплатно. Порядок видачі та зразок пенсійного посвідчення затверджуються Кабінетом Міністрів України.

На даний час видача пенсійних посвідчень регулюється лише постановами Уряду та актами центральних органів виконавчої влади, а саме:

  • постановою Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2002 року № 497 «Про забезпечення виконання функцій з призначення і виплати пенсій органами Пенсійного фонду»;
  • Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 № 22-1;
  • Порядком обліку, зберігання, оформлення та видачі пенсійних посвідчень в Пенсійному фонді України та його органах, затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 25.03.2004 №4-1.

За інформацією ВР