...
Реєструйся

Мінсоцполітики розробило механізм протидії дискримінації при працевлаштуванні


Мінсоцполітики розробило механізм притягнення недобросовісних роботодавців до відповідальності за недодержання вимог до змісту реклами послуг із працевлаштування. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

Вона відзначила, що в оголошеннях про вакансії дуже часто можна зустріти такі варіанті: на роботу потрібні жінки до 35 років, або чоловіки до 40, або люди із певною реєстрацією (наприклад, не з Києва). «Все це – прояви дискримінації, тому за нашою ініціативою були внесені зміни до закону про рекламу щодо прямої заборони на подібні повідомлення», – зазначила Міністр.

У січні поточного року набули чинності нова редакція Закону України «Про зайнятість населення» та зміни до Закону України «Про рекламу», які були прийняті за пропозицією Мінсоцполітики. Зокрема, вказаний закон доповнено статтею 241, якою встановлюються вимоги до змісту реклами послуг із працевлаштування. Цією статтею забороняється в рекламі про вакансії (прийом на роботу) зазначати вік кандидатів, пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, виняток становить специфічна робота, яка може виконуватися виключно особами певної статі. У разі порушення перелічених вимог, рекламодавці повинні сплачувати штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати (на сьогодні це 11 470 грн.).