...
Реєструйся

Мінсоцполітики про продовження чи перенесення щорічної відпустки в разі тимчасової непрацездатності


Щорічна відпустка працівника не подовжується і не переноситься, якщо вона припала на період непрацездатності, що належним чином не засвідчений.

Мінсоцполітики у листі від 17.07.2017 р. № 1922/0/101-17/284 нагадує, що згідно зі ст. 11 Закону «Про відпустки» щорічна відпустка повинна бути перенесена на інший період або подовжена в разі тимчасової непрацездатності працівника, засвідченої у встановленому порядку.

Вимоги до заповнення листка непрацездатності визначені Інструкцією №532. Обов’язок щодо перевірки правильності заповнення листка непрацездатності покладено на комісії із соціального страхування, створені роботодавцями.

Відповідно до п. 2.10 Інструкції №455 у разі тимчасової непрацездатності, зумовленої захворюванням або травмою, внаслідок алкогольного, токсичного сп’яніння чи дії наркотиків видається листок непрацездатності з обов’язковою позначкою про це в ньому.

Таким чином, виданий працівникові належним чином оформлений листок непрацездатності є підставою для продовження чи перенесення щорічної відпустки незалежно від причин непрацездатності.

Відповідно щорічна відпустка працівника не подовжується і не переноситься, якщо вона припала на період непрацездатності, що належним чином не засвідчений (відсутні підписи, печатки і т. ін.).

Джерело: lutsk.dsp.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації