...
Реєструйся

Мінсоцполітики уточнило порядок оформлення і ведення особових справ отримувачів соцдопомоги


Рішення управління соцзахисту про призначення соціальної допомоги або про відмову у її наданні може бути оскаржено

Мінсоцполітики наказом від 7 вересня 2015 № 898 затвердив Зміни до Інструкції про порядок оформлення і ведення особових справ отримувачів усіх видів соціальної допомоги.

Передбачено, що у разі неможливості подання одержувачем відомостей про доходи у вигляді отриманих аліментів при зверненні за призначенням допомоги на наступний період, одержувач особисто вносить дані про факт неотримання ним доходів (аліментів тощо) в Декларацію про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги.

Заяви про призначення допомоги, що надходять поштою, реєструються в журналі реєстрації прийому заяв та документів для призначення всіх видів соціальної допомоги. При цьому в журналі вказуються ПІБ фахівця, якому заяву передається на обробку.

У разі неможливості одержати особисту справу і довідку-атестат допомога триває (призначається) за фактичним місцем проживання її одержувача на підставі електронної справи, отриманої від ДП «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України».

При неможливості протягом місяця отримати довідку-атестат з управлінь, які залишаються в населених пунктах, на непідконтрольною території, неотримані суми допомоги виплачуються одержувачам за минулий період на підставі інформації про стан фінансування та виплат, розміщеною на офіційному сайті Мінсоцполітики.

Управління соцзахисту веде окремий облік одержувачів, яким призначено допомогу, на основі електронної справи і тримає на контролі до витребування довідки-атестата щодо останнього періоду призначення і виплати допомоги.

Рішення управління соцзахисту про призначення соціальної допомоги або про відмову у її наданні може бути оскаржено в установленому законодавством порядку.

За матаріалами ЛІГА:ЗАКОН