...
Реєструйся

Мінсоцполітики впроваджує проєкти для соціальної підтримки військових та ветеранів


Міністерство соціальної політики України впроваджує низку проєктів, спрямованих на соціальну підтримку військових та ветеранам у період дії воєнного стану в Україні та після його припинення або скасування. Вже відомі деякі деталі цих проєктів.

У Мінсоцполітики зазначають, що одним з їх основних завдань є побудова системи соціальної підтримки військовослужбовців на всіх етапах їх служби, що також включає адаптацію ветеранів до умов цивільного життя.

Замовляйте добірку «Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика. Оновлене видання».

Зокрема, запланована діяльність патронатної служби при військових частинах Збройних Сил України. Ця служба забезпечуватиме соціальний супровід військовослужбовців та їх родин. У цьому напрямі чітко розмежовуються функції з Міністерством оборони — соціальні працівники братимуть на себе вирішення саме цивільних потреб військовослужбовців і їхніх сімей.

Для військовослужбовців та їхніх родин також передбачена програма з соціального відновлення. Йдеться про відпочинок під індивідуальним супроводом військових та цивільних психологів, соціальних працівників і педагогів, медичних фахівців.

Також планується супровід ветеранів під час працевлаштування, цей проєкт включає їхню професійну адаптацію та інтеграцію в робоче середовище.

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»
Формат: відеоуроки • Для довідок: 0 (800) 219-977

Метою впровадження таких проєктів є те, щоб соціальний працівник став підтримкою та опорою на різних етапах, забезпечуючи індивідуальний підхід до кожного військового чи ветерана. Тривалість їх соціального супроводу залежатиме від потреб та ситуації кожної окремої особи та її сім’ї.

Читайте також:

Джерело: Міністерство соціальної політики України

Передплата

Матеріали до теми


Механізми оскарження постанов військово-лікарських комісій
Військово-лікарська експертиза відіграє ключову роль у забезпеченні обороноздатності держави та гарантуванні прав військовослужбовців і призовників на належний захист їхнього здоров’я. ...
Які документи слід узяти в ТЦК для отримання броні та відстрочки
Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-IX »Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...