...
Реєструйся

На кого покладено організацію суспільно корисних робіт «Армії відновлення»?


Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проєкт «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з метою залучення людей, які тимчасово залишилися без роботи, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт.

Суспільно корисні роботи – це тимчасова трудова діяльність працездатних осіб в умовах воєнного стану, яка провадиться для виконання робіт, що мають оборонний характер, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків. Такі роботи і послуги не потребують, як правило, спеціальної професійної підготовки.

Зразки документівПосадові інструкціїРобочі інструкції
Для довідок: 0 (800) 219-977

Організатором робіт має бути військове командування спільно з обласною військовою адміністрацією самостійно або з залученням органів виконавчої влади.

 

З учасниками таких робіт укладатимуться строкові трудові договори відповідно до Кодексу законів про працю України. Вони отримуватимуть оплату за роботу в розмірі не нижче мінімальної зарплати (7100 грн). При цьому місцева влада за рахунок коштів обласного бюджету може збільшити оплату за таку роботу – співфінансування може бути і 50 % на 50 %, і 60 % на 40 %.

За матеріалами Мінекономіки України

Читайте також: Спрощений режим регулювання трудових відносин: працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору

Джерело: Управління Держпраці

Строкові трудові договори. Спецвипуск №4′ 2022

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...