...
Реєструйся

Поліцейські стануть на варту безпеки у закладах освіти прикордоння та прифронтових районів


Стартувало навчання для правоохоронців, які заступатимуть на службу у закладах освіти в межах реалізації проєкту «Офіцери служби освітньої безпеки». Згодом їх замінять офіцери СОБ, які після оголошення набору пройдуть відбір та відповідну підготовку.

Цей проєкт реалізується за ініціативи керівництва держави за участі Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх спав та Національної поліції. Його мета – захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни росії проти України та створити безпекове середовище після війни.

Експрес-курс «Соціальне страхування по тимчасовій непрацездатності»
0 (800) 219-977 • podpiska@mediapro.com.ua

Важливо, що при цьому офіцер Служби освітньої безпеки – це не охоронець, а фахівець з питань безпеки в освітньому закладі. Окрім поліцейських навичок та виконання протоколу безпеки, він матиме знання з психології дитини, аби розуміти її та за потреби вчасно допомогти та вжити необхідних заходів.

 

Офіцери СОБ як медіатори між адміністраціями шкіл, батьківськими комітетами, дітьми та педагогами

Офіцери СОБ стануть медіаторами між адміністраціями шкіл, батьківськими комітетами й дітьми та разом із педагогами працюватимуть над створенням безпечного середовища для дітей.

Вже в січні 402 школи, наближені до зони бойових дій та знаходяться поблизу російського та білоруського кордонів, які працюють в очному та змішаному режимі, будуть забезпечені офіцерами безпеки тимчасово з числа діючих співробітників поліції охорони, патрульної поліції та інших підрозділів Нацполіції. Йдеться, про Волинську, Дніпропетровську, Житомирську, Запорізьку, Київську, Миколаївську, Рівненську, Сумську, Чернігівську області.

До повноважень поліцейських входитиме пропускний режим (в багатьох школах встановлюватимуть спецрамки та металошукачі), комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення, їхнє припинення, затримання правопорушників.

Добірка матеріалів «Особова картка й особова справа: інструкція до застосування» 0 (800) 219-977 • podpiska@mediapro.com.ua

Інформування та розмови про загрозу вибухонебезпечних предметів

Один із найважливіших моментів у роботі – спілкування з дітьми у навчальному закладі, зокрема про загрозу вибухонебезпечних та будь-яких невідомих предметів, з якими дитина може стикнутися.

Поліцейські нестимуть службу в такому режимі тимчасово, поки майбутні офіцери Служби освітньої безпеки після оголошення конкурсу проходитимуть відбір, навчання та підготовку.

Нова модель освітнього правопорядку покликана забезпечити безпечне середовище, в якому зростатимуть діти.

Юрист з кадрових питань і трудового законодавства — online
Унікальна послуга на ринку України!
0 (800) 219-977 • podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Департамент комунікації національної поліції України

Все про відрядження. Спецвипуск № 3, 2023

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...