...
Реєструйся

На Львівщині стартував пілотний проект щодо виявлення незадекларованої праці


Державна служба України з питань праці спільно з Міжнародною організацією праці впродовж квітня–серпня 2017 року проводить пілотну інспекційну кампанію щодо виявлення фактів незадекларованої праці у чотирьох областях України, зокрема і у Львівській області.

Мета пілотної кампанії – виявлення незадекларованої праці, з’ясування причин поширення цього явища та виведення неформальної зайнятості з «тіньової» економіки. Задля цього Держпраці співпрацює з іншими органами державної влади та соціальними партнерами.

Головне управління Держпраці у Львівській області здійснює інформаційну підтримку пілотної інспекційної кампанії, яка передбачає роз’яснювальну роботу серед роботодавців, працівників та інших груп населення про зміст і цілі кампанії, переваги належного оформлення трудових відносин.

Про семінари та інші заходи, які  відбудуться в рамках інформаційної кампанії, повідомлятиметься на сайті ГУ Держпраці у Львівській області.

Також реалізовуватиметься інспекційний блок, в межах якого проводитимуться інспекційні відвідування підприємств будівельної та торгівельної галузей з метою виявлення фактів незадекларованої праці.  Саме у цих сферах діяльності, як показали дослідження, найвищий показник нелегальної зайнятості на Львівщині.

Інспекційні відвідування відбуватимуться відповідно до нового Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017.  № 295, що набув чинності 16.05.2017.

Джерело: dsp.gov.ua

Видання для кадровиків