...
Реєструйся

Урегульовано виплату компенсації заробітку мобілізованих працівників


Постановою Кабінету Міністрів України  від 12.04.2017 № 254 (Постанова № 254) внесено зміни до Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, затвердженого урядовою постановою від 04.03.2015 № 105 (Порядок).

Відповідно до п. 1 Порядку він визначає механізм виплати компенсації за 2014–2015 рр. підприємствам, установам, організаціям, фермерським господарствам, сільськогосподарським виробничим кооперативам незалежно від підпорядкування й форми власності та фізичним особам — підприємцям у межах середнього заробітку працівників, призваних на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятих на військову службу за контрактом, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом, за рахунок і в межах асигнувань, передбачених у державному бюджеті.

Відповідно до п. 4 Порядку для отримання компенсації з бюджету підприємства протягом трьох місяців з дня набрання чинності Постановою № 254 подають до органу соціального захисту населення звіти про фактичні витрати на виплату компенсації з бюджету середнього заробітку працівникам, погоджені районним (міським) військовим комісаріатом або військовою частиною, що здійснювали призов працівників на військову службу, в частині підтвердження призову та проходження військової служби, для подання структурному підрозділу соціального захисту населення копій зазначених звітів, а також зведеного звіту про фактичні витрати на виплату компенсації з бюджету середнього заробітку працівникам.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»