...
Реєструйся

Набув чинності Акт про ратифікацію угоди про асоціацію ЄС-Україна


Підписаний королем Нідерландів Акт про ратифікацію угоди про асоціацію між ЄС та Україною оприлюднений на сайті уряду Нідерландів і набуває чинності 15 червня.

Під Актом стоять підписи короля Нідерландів Віллем-Олександра, міністра закордонних справ Нідерландів Берта Кундерса, міністра зовнішньої торгівлі і розвитку Нідерландів Елізабет Марії Йозефи Плумен, міністра безпеки і правосуддя Стефана Абрахама Блока.

Нагадаємо, нижня палата парламенту Нідерландів (палата представників) 23 лютого офіційно підтвердила ратифікацію угоди про асоціацію з Україною, а верхня палата парламенту Нідерландів (сенат) провела голосування 30 травня. Для завершення ратифікаційного процесу документ мав бути підписаний, опублікований в Офіційному журналі Нідерландів та переданий на зберігання до Генерального секретаріату. Після цього Європейський Союз має доопрацювати процедури укладення угоди та здати на зберігання свої документи про ратифікацію.

Зазначимо, що Нідерланди довго залишались єдиною державою-членом ЄС, яка гальмувала ратифікацію угоди між Брюсселем і Києвом, що, відповідно, заважало документу набути чинності. Тепер, коли усі члени ЄС ратифікували угоду, для завершення процесу ратифікації залишилося кілька суто формальних кроків з боку ЄС. Політичну частину угоди між Києвом і Брюсселем було підписано 21 березня 2014 року, а економічну частину — 27 червня 2014 року. Отже, угода набуде чинності першого дня другого місяця після дати здачі на зберігання останньої ратифікаційної грамоти або документа про затвердження. У представництві Євросоюзу в Україні висловили упевненість у тому, що угода набуде чинності в повному обсязі 1 вересня 2017 року.

Джерело: jurliga.ligazakon.ua

Видання для кадровиків