...
Реєструйся

Набув чинності Закон, який повернув соцгарантії колишнім міліціонерам


29 грудня набув чинності Закон № 900-VIII щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їх сімей, прийнятий Верховною Радою 23 грудня.

У ст. 43 Закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» встановлюється, що пенсія перераховується при зміні розміру видів грошового забезпечення або при введенні нових не тільки на момент призначення пенсії, але і на момент виплати.

Перерахунок пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ України (міліції), які мають право на пенсійне забезпечення або одержують пенсію на умовах цього Закону, здійснюється з урахуванням видів грошового забезпечення, щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій в розмірах, встановлених законодавством для поліцейських.

Також внесено зміни до Прикінцевих та перехідних положеннях Закону «Про Національну поліцію». Встановлено, що за колишніми співробітниками міліції, в тому числі пенсіонерами, а також членами їхніх сімей, іншими особами зберігаються пільги, компенсації і гарантії, передбачені цим Законом для колишніх поліцейських, членів їхніх сімей, інших осіб.

Право на отримання одноразової грошової допомоги, інших виплат, передбачених Законом «Про міліцію», зберігається і здійснюється в порядку, що діяв до набрання чинності Законом «Про Національну поліції».