...
Реєструйся

Надання відпустки у зв’язку з вагітністю і пологами в разі призупинення дії трудового договору


СИТУАЦІЯ

Пані Марія, внутрішньо переміщена особа, звернулась зі скаргою на роботодавця, який відмовляє у наданні відпустки у зв’язку з вагітністю і пологами через призупинення дії трудового договору.

 

КОМЕНТАР

Призупинення дії трудового договору – це тимчасове припинення роботодавцем забезпечення працівника роботою і тимчасове припинення працівником виконання роботи за укладеним трудовим договором у зв’язку зі збройною агресією проти України, що виключає можливість обох сторін трудових відносин виконувати обов’язки, передбачені трудовим договором.

Радимо відеороз’яснення: Новий порядок надання відпусток у зв’язку з вагітністю та пологами

У період дії воєнного стану роботодавець не може відмовити працівниці в наданні відпустки у зв’язку із вагітністю і пологами й відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку навіть під час призупинення дії трудового договору, а також не може звільнити її під час таких відпусток.

 

Читайте також: Українки самі зможуть визначати початок відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами: Зеленський підписав закон

Джерело: Управління Держпраці

Відеокурс «Відпустки працівникам, які мають дітей»

Матеріали до теми


Що робити, якщо працівник, який виїхав за межі території України, по закінченню 90 календарних днів відпустки без збереження зарплати не стає до роботи?
Працівник, який використав 90 календарних днів відпустки на підставі частини 4 статті 12 Закону України від 15 березня 2022 року ...