...
Реєструйся

Українки самі зможуть визначати початок відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами: Зеленський підписав закон


Ми вже раніше повідомляли, що Верховна Рада України прийняла Закон України від 13 липня 2023 року № 3238-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей використання відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами», яким передбачається, що жінки зможуть переносити частину відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.

Порядок надання відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами – читайте у журналі «КАДРОВИК.UA»

26 липня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав даний закон. Очікуємо набуття ним чинності.

Нагадаємо, що після набуття чинності цим законом працюючим жінкам буде надано можливість, за відсутності медичних протипоказань, та за їх бажанням розпочинати відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами пізніше, ніж за 70 (90) днів до очікуваної дати пологів та пропорційно збільшити післяпологову частину відпустки.

При цьому загальна тривалість відпустки, передбачена законодавством, не зміниться, тобто дорівнюватиме 126 календарних днів або 140 календарних днів при народженні двох і більше дітей та в разі ускладнених пологів.

Також писали:

Відеокурс «Відпустки працівникам, які мають дітей»

Карина Снісар
Карина Снісар
експерт проєктів «КАДРОВИК.UA», головний редактор системи «КАДРИ.UA»

Матеріали до теми


Рада проголосувала за Закон про страховий стаж осіб, які працювали за кордоном
Верховна Рада України 25 квітня 2024 року прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання ...