...
Реєструйся

НАДС презентував новий навчальний курс «Проведення класифікації посад державної служби» у вигляді серіалу


Найперше, цей новий навчальний курс буде цікавим представникам класифікаційних комітетів, які мають класифікувати посади державної служби. Таких посад в Україні — понад 200 тисяч. Класифікація проходить в рамках реформи системи оплати праці. Про це наголосила Голова Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина.

«З 2020 року в Україні триває реформа системи оплати праці державних службовців. Вона ґрунтується на класифікації посад, або іншими словами — на визначенні їх ринкової вартості. Це — передумова для підвищення посадових окладів усіх державних службовців. Старт нової моделі заплановано з 1 січня 2023 року. Наразі, реалізуємо необхідну дорожню карту реформи», — пояснює головні аспекти реформи та суть класифікації  Наталія Алюшина, Голова НАДС.

Серіал доступний на порталі «Дія.Цифрова освіта». Це п’ять серій тривалістю до 10 хвилин, де розкриваються суть класифікації та організаційні аспекти діяльності класифікаційного комітету. Також наводяться приклади та практичні поради щодо алгоритму класифікації та пов’язані з цим процедурні питання.

Маркер класифікації обрано в основу нової моделі з огляду на успішний досвід країн ЄС. Саме ця модель довела ефективність під час пілотного проєкту, який реалізували СКМУ, Мінфін, Мінцифра і НАДС з територіальними органами. Класифікація дозволяє розподілити посади за функціональним спрямуванням і наблизити рівень оплати до ринкового. До того ж питання оплати праці є одним з основоположних прав людини і громадянина. Це відображено в міжнародних та національних актах законодавства.

Джерело: НАДС

 

Триває запис на Авторський дистанційний курс підвищення кваліфікації кадровиків від Вікторії Ліпчанської. Вищий рівень

Матеріали до теми


Алгоритм зарахування на навчання в Українську військово-медичну академію для військових лікарів
Курси перепідготовки доступні військовослужбовцям Збройних сил України рядового та сержантського складу, які мають вищу медичну або фармацевтичну освіту та сертифікат ...