...
Реєструйся

НАДС виклало алгоритм накладання дисциплінарного стягнення на держслужбовця, який перебуває у відпустці чи на «лікарняному»


Рішення про накладення на держслужбовця дисциплінарного стягнення чи закриття дисциплінарного провадження приймає суб’єкт призначення протягом 10 календарних днів з дня отримання подання дисциплінарної комісії у держоргані. Рішення оформлюють відповідним актом суб’єкта призначення. Відповідний порядок містить ст. 77 Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII (далі — Закон № 889).

Проте дисциплінарне стягнення не можуть застосувати під час відсутності держслужбовця на службі у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, під час перебування його у відпустці або у відрядженні (ч. 4 ст. 74 Закону № 889). До того ж перед тим, як накласти дисциплінарне стягнення, суб’єкт призначення повинен отримати від держслужбовця письмове пояснення (ч. 1 ст. 75 Закону № 889).

Тому рішення щодо дисциплінарного стягнення чи закриття дисциплінарного провадження приймає суб’єктом призначення впродовж 10 календарних днів, наприклад, шляхом проставлення резолюції суб’єкта призначення на поданні дисциплінарної комісії.

Оформлюють відповідне рішення (видають наказу або розпорядження) щодо держслужбовця, відносно якого ініційовано дисциплінарне провадження, після закінчення періоду його тимчасової непрацездатності, часу перебування у відпустці або у відрядженні.

Джерело: лист НАДС від 23 липня 2020 року № 103-р/з

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...