...
Реєструйся

Накопичувальну пенсійну систему підготують у 2014 році


Міністр соцполітики Н. Королевська поставила перед ПФУ завдання: протягом 2014 року виконати всі необхідні технічні заходи для підготовки до введення другого рівня накопичувальної пенсійної системи.

«Адмініструвати накопичувальну систему буде Пенсійний фонд. Тому питання технічної готовності до впровадження цього рівня пенсійної системи має вирішуватися вже сьогодні. І це — ваше пряме завдання на найближчий період», — сказала Міністр на засіданні Правління ПФУ. Зокрема, Пенсійний фонд повинен підготувати розрахунки за термінами впровадження нової системи, колом її учасників і розмірами внесків.

Наразі триває підготовка законодавчих актів щодо вдосконалення системи управління накопичувальним фондом та посилення вимог до захисту пенсійних активів.

Накопичувальна система загальнообов’язкового державного пенсійного страхування — це система, за якою частина обов’язкових пенсійних відрахувань (до 7% від заробітної плати працівника) буде спрямована на персональні рахунки громадян. Ці кошти повинні інвестуватися в українську економіку, а інвестиційний дохід збільшуватиме розмір майбутніх пенсійних виплат.

www.info-kmu.com.ua