...
Реєструйся

Міносвіти затвердило Типові штатні нормативи для ВНЗ


Міносвіти наказом № 26 від 11 січня 2014 року затвердило Типові штатні нормативи вищих навчальних закладів III – IV рівнів акредитації.

Керівникам вищих навчальних закладів III – IV рівнів акредитації повинні привести штатні розписи закладів у відповідність до цього наказу. Також з метою економного і раціонального використання коштів не допускати збільшення чисельності працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок коштів загального фонду, що склалась на 1 вересня 2014 року, крім створення нових вищих навчальних закладів та інших випадків збільшення чисельності працівників цих закладів за рішеннями Кабміну.

Проте наказом № 26 керівникам закладів надається право вводити чисельність посад працівників, визначену за затвердженими нормативами, в повному обсязі за рахунок коштів спеціального фонду.

Також керівникам закладів надається право у разі виробничої необхідності в межах затверджених в установленому порядку коштів на оплату праці та кількості посад, визначених за нормативами, затвердженими наказом № 26, здійснювати заміну посад (крім керівних) окремих структурних підрозділів з метою врахування специфіки навчально-виховного процесу у конкретному закладі. Заміна посад працівників може здійснюватись лише в межах однієї категорії (педагогічного, науково-педагогічного, господарсько-обслуговуючого тощо) персоналу.

У разі виробничої необхідності або на період здійснення закладом певної обмеженої у часі діяльності (зокрема організація підготовки та проходження ліцензійної або акредитаційної експертиз) навчальними закладами за рахунок спеціального фонду можуть бути введені додаткові посади, але не більше 10 % від загальної чисельності працівників навчального закладу, розрахованої за нормативами, затвердженими цим наказом.