...
Реєструйся

Нардеп пропонує з керівниками навчальних закладів укладати контракти на 3 роки


З метою посилення гарантій трудових прав керівників навчальних закладів та усунення можливості виникнення соціальної напруги у зв’язку з неправомірним застосуванням контракту до керівників навчальних закладів комунальної власності, народний депутат Ю. Вознюк проектом № 3796 пропонує внести зміни до деяких законів України щодо застосування контракту як особливої форми трудового договору.

Зокрема, пропонується внести зміни до Закону України «Про освіту», передбачивши, що:

  • керівники навчальних закладів, що є загальнодержавною власністю, призначаються на посаду шляхом укладання з ними контракту, строком не менше як на три роки;
  • керівники навчальних закладів, що є комунальною власністю, призначаються шляхом укладення безстрокових трудових договорів;
  • керівники навчальних закладів, заснованих на інших формах власності, призначаються шляхом укладання з ними контракту, строком не менше як на три роки, або шляхом укладення безстрокового трудового договору.

У статті 54 Закону України «Про освіту» пропонується чітко встановити, що укладення з педагогічними та науково-педагогічними працівниками контракту здійснюється у випадках, встановлених законом.